Centrale verwarming

Een ondernemer in de tuinbouw is heel bewust met energie bezig, omdat een te hoge gasrekening niet gewenst is. Om een energiezuinige bedrijfsvoering te realiseren, is een goed functionerende centrale verwarming van essentieel belang. Voor een dergelijke installatie komt meer kijken dan alleen maar een paar aan elkaar gelaste pijpen.

Een centrale verwarmingsinstallatie bestaat uit een ketel met brander, een gasstraat, een verdeelstuk met toerengeregelde pompen, transportleidingen, kleppen en verdeelleidingen. De installatie kan eventueel aangevuld worden met een rookgascondensor en/of warmteopslagtank. Het geheel moet goed op elkaar afgestemd zijn, wil de installatie energie-efficient draaien.

Bij Lek installatietechniek is een jarenlange ervaring op dit gebied aanwezig om de centrale verwarming op de juiste wijze te ontwerpen en te installeren. Resultaat: een optimale installatie met de juiste warmtecapaciteit. Ketelbouw en ketelrevisie zijn ook disciplines die door ons uitgevoerd kunnen worden.