Projecten

Hieronder vindt u diverse projecten van Lek installatietechniek.

 

Eneco Energie stadsverwarming voor VINEX locatie Wateringse Veld.

In 2006 hebben we project warmte/krachtcentrale (WKC) Wateringse Veld opgeleverd aan Eneco Energie. De WKC, in een Europese aanbesteding gegund aan Lek/Habo-Groep, is al volledig inbedrijf sinds het najaar 2005.

De WKC met een capaciteit van 21 MWth,  bestaat uit WKK en ketel productievermogen. Twee WKK’s, Habo/Jenbacher JMS420 leveren elk warmte (1.6 MWth) en elektriciteit (1.3 MWe). Daarnaast zorgen vier ketels, Viesmann met Dreizler branders, voor de additionele warmte (6 MWth per ketel). De warmte wordt middels een pompstation met Johnson transportpompen naar de woonwijk gedistribueerd.

De complete regeltechniek wordt door een Priva GBS voorzien. Met name de inzet van WKK- en ketelvermogen is afhankelijk van diverse factoren. Een warmteopslagtank zorgt ervoor dat de WKK’s overdag, tijdens plateau-uren kunnen draaien en elektriciteit terugleveren aan het net. De opgewekte warmte wordt gebruikt voor de stadsverwarming of opgeslagen in de warmteopslagtank. Tijdens daluren wordt de warmtebuffer geleegd en nemen de ketels de warmteproductie voor hun rekening. De warmteopslagtank biedt tevens mogelijkheden om, onafhankelijk van de warmtevraag uit de woonwijk, de WKK’s in te zetten op de stroombeurs (APX, OTC).

De technische installatie is compleet turnkey ontworpen en geïnstalleerd door Lek/Habo-Groep in een architectonisch vormgegeven gebouw. Naast de nieuwbouw neemt Lek/Habo-Groep vijtien jaar lang de volledige verantwoording (instandhouding) voor de WKC voor zijn rekening. Onderhoud, service en beheer, al deze aspecten zijn voor rekening van Lek/habo Groep. Een mooi project waarin we laten zien, dat naast de glastuinbouw, ook in andere sectoren het voordeel van een totaalleverancier absoluut meerwaarde biedt.


Eneco New Energy stadsverwarming voor Boterdorp in Bergschenhoek

Lek/Habo-Groep heeft in 2008/2009, in opdracht van Eneco New Energy de derde Eneco warmte/kracht centrale (WKC) op rij gebouwd. Deze keer in Bergschenhoek. Deze WKC levert aan circa 1030 woningen en een aantal kantoren warmte. De opgewekte elektriciteit wordt terug geleverd aan het elektriciteitsnet.

De warmte wordt opgewekt door een warmte/kracht-installatie (WKK) en drie verwarmingsketels. De WKK type, HABO/Jenbacher JMS612 levert 1789 kW thermisch en 1822 kW elektrisch. Daarnaast zorgen drie Crone ketels met Dreizler branders, voor de extra warmte, 3600 kW thermisch per ketel.

De gegarandeerde warmtelevering van 8450 kW thermisch wordt middels een pompstation met Johnson transportpompen naar de warmteafnemers gedistribueerd.

De complete regeltechniek wordt door een Priva GBS voorzien. Met name de inzet van WKK- en ketelvermogen is afhankelijk van diverse factoren. Een warmteopslagtank zorgt ervoor dat de WKK overdag, tijdens plateau-uren kan draaien en elektriciteit teruglevert aan het net. De opgewekte warmte wordt gebruikt voor de stadsverwarming of opgeslagen in de warmteopslagtank. Tijdens daluren wordt de warmtebuffer geleegd en nemen de ketels de warmteproductie voor hun rekening. De warmteopslagtank biedt tevens mogelijkheid om, onafhankelijk van de warmtevraag, de WKK  in te zetten op de stroombeurs (APX, OTC).

De technische installatie is compleet turnkey ontworpen en geïnstalleerd door Lek/Habo in een architectonisch vormgegeven gebouw. Naast de nieuwbouw neemt Lek/Habo vijftien jaar lang de volledige verantwoording (instandhouding) voor de WKC voor zijn rekening. Onderhoud, service en beheer, al deze aspecten zullen door Lek/Habo worden verzorgd. Een mooi project waarin we laten zien, dat naast de glastuinbouw, ook in andere sectoren het voordeel van een totaalleverancier absoluut meerwaarde biedt.

 

Marjoland bouwt weer nieuw!

De vooruitstrevende familie Van den Nouweland, Joop, Mariola en hun zoons Johan en Daniël bouwen 'Marjoland 4'. Op de grens van Waddinxveen - Zevenhuizen - Moerkapelle verrijst 6,8 ha nieuwe kas.
Meer informatie ►

FN Kempen

Lek Installatietechniek heeft bij kwekerij FN Kempen in Mijdrecht verwarming, klimaatcomputer, watertechnische-installatie en elektra-installatie geleverd.

OPAC 106

Download hier onze Lek installatietechniek brochure ►