RWZI Wijlre

7 mei 2012

Oplevering nieuwe WKK bij RWZI Wijlre

Eind april 2012 heeft Lek/Habo een nieuwe WKK installatie opgeleverd op de rioolwater zuivering te Wijlre (Zuid Limburg).

Deze machine levert een elektrisch vermogen van 170 kW en is opgebouwd met een MAN gasmotor. De machine is uitgerust met een nieuw type TCS lambda-regeling. Deze lambda-regeling, onderdeel van de motorbesturing is door Lek/Habo zelf ontwikkeld en geeft de ideale motorafstelling binnen het gehele vermogensgebied van de gasmotor.

Deze machine is door de Lek/Habo in een zelfbouw geluidgedempte container geïnstalleerd. Voor de geluidgedempte container is een gasreiniging installatie door Lek/Habo opgesteld en geïnstalleerd. Deze gasreiniger zorgt ervoor dat de siloxanen en het zwavel uit het biogas wordt verwijderd. Tevens wordt het gas ontdaan van vocht. Het elektrisch opgewekte vermogen wordt middels een door Lek/Habo aangelegde grond kabel en een elektriciteit verdeler aan de zuivering afgegeven.

Het project is turnkey door Lek/Habo gerealiseerd. Service en onderhoud maakt onderdeel uit van de opdracht en wordt door Lek/Habo de komende 10 jaar all-in uitgevoerd.

 

Nieuws