Algen bestrijding hockeyvelden

Lek/Habo is ook actief in de sportwereld. Naast eerdere activiteiten met betrekking tot het belichten van o.a. voetbalvelden, leveren en monteren we ook algen doseerinstallaties op hockeyvelden.

Tegenwoordig wordt hockey op kunstgras (watervelden en semi-watervelden) gespeeld. Voor een goede bespeelbaarheid dienen deze velden vochtig te zijn. Middels een beregeningsinstallatie wordt dit gerealiseerd. Dit is noodzakelijk om te voorkomen dat de velden stroef worden. Stroeve velden geven een (te) lage balsnelheid en een grotere kans op blessures. Door het vele vocht ontstaat er gemakkelijk algenvorming op het veld. Algen zorgen ervoor dat het kunstgras glad wordt en het is een smerig gezicht.

          

In samenwerking met Algen Control B.V. uit de Kwakel, leverancier van biologische algenbestrijders, leveren en monteren wij doseerinstallaties die het algenbestrijdingsmiddel 1x per week, middels de beregeningsinstallatie, op het veld doseren. Omdat een nauwkeurige dosering en een goede verdeling noodzakelijk is, is iedere doseerinstallatie maatwerk. Door een juiste berekening wordt bepaald hoe lang en met welke hoeveelheid gedoseerd dient te worden. Door een vakkundige afstelling van de installatie wordt algenbestrijdingsmiddel en dus geld bespaard.

  

Inmiddels zijn er diverse installaties door Lek/Habo gerealiseerd o.a. HC Quivive Uithoorn, HC Hurley en HC Pinoké Amsterdam/Amstelveen), HC HIC Amstelveen, De Gooische Hockyclub, Union Hockey Malden, MHC Fletiomare Vleuten en de Maastrichtse HC te Maastricht.

Voor meer informatie neemt u contact op met de afdeling watertechniek van Lek/Habo.

Nieuws