Innovatie groeit uit tot duurzaam bedrijfsmiddel

Lek/Habo buitenluchtventilatiesystemen bieden zuinigheid in energiegebruik en zekerheid voor productkwaliteit.

Klimaat- en logistieke omstandigheden en de drang om te blijven innoveren maken Nederland zeer geschikt voor jaarrondkassenteelt. Met deze stelling in het achterhoofd spant Lek/Habo zich meer dan gemiddeld in om bijdragen te leveren aan praktijkonderzoek waarbij nieuwe kassen/technieken worden beproefd. We hebben als missie om innovatieve systemen te leveren waardoor slimmer omgegaan wordt met energie en waarmee dus bespaart wordt op het gebruik van fossiele brandstoffen.

Een chinees spreekwoord zegt: "Het is beter een kaars aan te steken dan te klagen over de duisternis." Oftewel: Zeker in mindere tijden is het goed om te investeren in kansen die daar een einde aan maken. In dat licht moet ook onze bijdrage aan het praktijkonderzoek rond een splinternieuw type energiezuinig kasconcept worden bezien. Lek/Habo levert en installeert een aantal klimaatinstallaties voor de 2SaveEnergy Kas. Hieronder valt ook de levering van ons buitenluchtventilatiesysteem. Na praktijkproeven in roos, lelie en alstroemeria ditmaal niet als te beproeven onderdeel maar als duurzaam bedrijfsmiddel waarvan de positieve effecten op het energiegebruik en productkwaliteit bekent zijn.

Vanaf 14 juli tot en met 8 augustus van dit jaar (2014) kan bij de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) energiesubsidie op ons buitenluchtsysteem (mits 2e energiescherm aanwezig) worden aangevraagd. De subsidie is maximaal 25% van het te investeren bedrag.

Lek/Habo kan en wil u daarbij graag van dienst zijn.

 

Nieuws