Lek/Habo bouwt volautomatische parkeergarage

Bron: Verkeersnet

De gemeente Den Haag gaat de historische gracht aan de Noordwal/Zuidwal/Veenkade in Den Haag herstellen en wil daarbij een volautomatische parkeerkelder onder de gracht bouwen. De parkeergarage krijgt ongeveer 150 parkeerplaatsen die alleen toegankelijk zijn voor abonnementhouders.

Als gevolg van het Haagsche verkeerscirculatieplan is het aantal parkeerplaatsen in de omgeving teruggebracht. Daarom heeft de gemeente besloten een volautomatische parkeergarage te realiseren. Het plan van de gemeente is de gracht te verbreden. Tijdens de werkzaamheden wordt de gracht voor een periode van twee jaar afgesloten. Als de garage in 2014 klaar is, rijdt de automobilist zijn auto in het entreehuisje. Vervolgens wordt deze in 20 seconden automatisch in de ondergrondse garage gestald.

De nieuwe parkeerplaatsen zijn bestemd voor abonnementhouders onder bewoners, ondernemers en werknemers uit de omgeving. Op straat ontstaan daardoor meer parkeerplekken voor bezoekers van de binnenstad. De totale kosten van de garage belopen circa 10 miljoen euro.

Bovengronds is het project inmiddels klaar, ondergronds wordt er nog gewerkt. zo'n 350 bezoekers kwamen op De Dag van de Bouw (13 juni jl.)een kijkje nemen onder de grond en dat was zeer interessant!

Video parkeerkelder

Nieuws