Porta Nova

Next Generation Semi-gesloten Kas Porta Nova 1 Waddinxveen.

Engineering, ontwerp en bouw van het systeem “verwarmen en koelen” ten behoeve van de kas Porta Nova 1

Lek/Habo kreeg van Kwekerij Porta Nova BV in Waddinxveen de opdracht voor het ontwerpen, leveren en installeren van een OPAC systeem in Porta Nova 1 en het aanpassen en uitbreiden van bestaande  installaties in de technische ruimte ten behoeve van het OPAC systeem, als onderdeel van de kas als energiebron.

UNIEK.

Met dit project Next Generation Semi-gesloten Kas in de kas Porta Nova 1 wordt weer een belangrijke stap gezet in de marktintroductie energie-innovaties, aansluitend op een eerder geïnstalleerd succesvol concept, de Semi gesloten Kas bij Porta Nova 2.

In goed gezamenlijk overleg met Porta Nova, Lek/Habo en de Dienst Regelingen voldoet dit project aan het Programma Kas als Energiebron en is dit project mede mogelijk gemaakt door de subsidie: “Marktintroductie Energie-Innovaties van het ministerie van Economische Zaken, in het kader van het programma Kas als Energiebron, op weg naar een klimaatneutrale glastuinbouw in Nederland.

Porta Nova is met deze toepassing overtuigd van de energiereductie en meerwaarde voor de kwaliteit van hun rozen. Kwaliteit is bij Porta Nova heel belangrijk.

Het systeem in Porta Nova 2 en nu ook in Porta Nova 1 geeft de kweker de mogelijkheid om die klimaatomstandigheden te maken en te beheersen, die noodzakelijk zijn om de afnemers de gewenste kwaliteit van het product te leveren. Daarom de keuze om het systeem ook in Porta Nova 1 te installeren.

Deze zeer ingrijpende en omvangrijke installatie verloopt voor alle partijen naar volle tevredenheid.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:

Jan Fransen : jfransen@lekhabo.nl of

Aad de Koning : adekoning@lekhabo.nl

Nieuws