Schildpaddencentrum Alphen aan den Rijn

Bijzonder is het werk van Karin en Wout van den Bosch, de eigenaren van het Schildpaddencentrum in Alphen aan den Rijn. Zij vangen schildpadden op die door particulieren gedumpt zijn of die door de politie en andere instanties in beslag genomen zijn. Zonder subsidie van de overheid en afhankelijk van donaties wijden zij hun leven aan het geven van onderdak, in een zo goed mogelijk nagebootst leefgebied, en aan het geven van vakkundige verzorging.

Lek/Habo is gevraagd voor enkele aanpassingen aan de technische installatie in het pand teneinde de dieren beter van dienst te kunnen zijn. Lek/Habo heeft de volgende werkzaamheden uitgevoerd: in de techniekruimte een nieuwe CV-ketel geïnstalleerd. Er zijn twee gaswandketels in cascadeopstelling gemonteerd.

Het totale vermogen van de nieuwe ketels is 170kW. Dit is ruim 60kW meer dan de oude ketel. De ketels worden met het nodige leidingwerk in de techniekruimte optimaal aangesloten op zowel de bestaande als de nieuwe CV-circuits. Tevens is een nieuw expansievat geplaatst passend bij het verwarmingsvermogen van de nieuwe CV-ketels. Er is een energiezuinige pomp gemonteerd en de ventilatie / luchtafzuiging is aangepast, zowel op het dak als in de stookruimte.

De schildpaddenverblijven op de 1e verdieping zijn voorzien van radiatorverwarming, passend in de huisstijl kleur van het centrum. Het leidingwerk is bestendig gemaakt tegen de heersende ruimtecondities in de verblijven (hoge luchtvochtigheid). De radiatoren zijn voorzien van thermostaatkranen om per verblijf de temperatuur te kunnen regelen. Bij de poelen is een nieuwe warmtewisselaar geplaatst met een groter vermogen. Nu hebben deze verblijven meer capaciteit voor warm water gekregen voor een optimaal leefgebied.

 

 Bijzonder en vooral heel mooi project!

www.schildpaddencentrum.nl

 

 

Nieuws