Lek/Habo moderniseert de tuinbouw in Almere

8 juni 2015

Efibia

Tot 2006 zat er aan de Hugo de Vriesweg 20 een rozenkwekerij. Daarna stond het zeven jaar leeg. Lek/Habo heeft alle techniek aangepast en heeft een compleet nieuwe, zeer specifieke water-installatie gemaakt. Een volstrekt nieuw begin. Efibia wil de allerhoogste standaard realiseren voor al haar producten. Voor de groenten, kruiden, eetbare bloemen en de zelfgekweekte zaden. Enerzijds door alles op volkomen natuurlijke, organische wijze in de volle grond te telen en te laten groeien. Anderzijds door te werken met het speciale Efibia water. Het (glas)tuinbouwbedrijf is 3 Ha groot en van start gegaan begin 2014.

 

Artemis Lilies

Lek/Habo bouwt kwekerij om tot uiterst moderne leliekwekerij

Artemis Lilies, onderdeel van Artemis Nurseries, heeft in Almere een nieuwe Leliekwekerij in productie genomen. Artemis Nurseries is actief in verschillende onderdelen van de lelieketen. Artemis Lilies kocht begin 2014 een nieuwe kwekerij aan de J. Huydecoperweg 10 in Almere en deze is door Lek/Habo uitgerust met de modernste productietechnieken. De in fases uitgevoerde nieuwbouw is gereed. Artemis Lilies teelt op de nieuwe locatie een breed assortiment exclusieve Lelies op een oppervlakte van ruim 6 hectare.

 

Dutch Lilies

Aan de J. Huydecoperweg 3 is Lek/Habo op dit moment druk bezig met het ombouwen van een 2,5 hectare grote rozenkwekerij naar een bedrijf geschikt voor de lelieteelt. Naast Artemis Lilies is dit het tweede bedrijf op deze weg. Lek/Habo realiseert alle technische aanpassingen aan de WKK, de elektrische installatie inclusief een nieuwe HortimaX computer, de watertechnische installatie en centrale verwarming (hijsverwarming). Wanneer al deze werkzaamheden zijn voltooid kan de nieuwe eigenaar op een professionele manier lelies telen.

Nieuws